esmaspäev, 29. juuni 2015

28. juuni 2015 - Eurotripi esimene päev

Uus suvi, uus reis. Seekord viivad teed meid Horvaatiasse ja kui auto vastu peab, siis läbi Serbia ja Montenegro koju tagasi. Üritan siia jooksvalt muljeid poetada.

Reis algas tegelikult juba eile, kui laevaga Rootsi sõitsime. Pensionärid võitsid bingoga pudelite kaupa vahuveini, aga Piiu ja Merilin ei võitnud midagi. Realiseerisime oma -50% õlletalongid ära ja saime teada, et Rootsi õlu pole kuigi palju parem kui Saku Originaal.

Tänane päevaplaan oli õhtuks Kopenhagenisse jõuda ja see sai ka edukalt täide viidud. Rootsi oli meie uus Poola - riik, kus me midagi vaadata ei viitsinud, kuid kust olime sunnitud läbi sõitma. Õnneks teed olid palju paremad. Meelelahutust pakkusid Roskilde poole sõitvad hipivagunid.


Raha me svenssonite maale ei jätnud, keetsime omale ise suppi. Malmöst sõitsime ringiga mööda, nii et pagulasi ka ei kohanud, aga tigutorni nägime ära. Päris kõrge oli, paistis kümnete kilomeetrite kaugusele.

Silla ületamise eest nööriti meilt 52 eurot, kuid õnneks sai sama raha eest ka tunnelis sõita, nii et igati mõistlik diil.


Olimegi Taanis, kõigi reisiliste jaoks uues riigis. Parkimiskoha leidmine Kopenhageni kesklinnas võttis küll veidi aega, kuid osutus siiski võimalikuks. Saime end paigutatud hostelile üsna lähedale.

Piiu tegi meile paaritunnise linnatuuri, näitas tähtsamaid vaatamisväärsusi ja rääkis fakte Kopenhagenist, mida ta ei teadnud mitte üldse ainult sellepärast, et oli Eurovisiooni vaadanud. Nägime merineitsi kuju ja erinevaid losse. Vahepeal käisime raudteejaamas kiirtoitu söömas, sest päristoit on Taanis idaeurooplaste jaoks liiga kallis.

Kui tuur tehtud sai, oli juba päris hilja, nii et kolisime hostelisse tagasi. Teisel pool jõge asuv hipilinnaosa jääb homsesse plaani.


1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Tore plaan ja mõnus kirjeldus :-)
Kas Kopenhagenis oli ka märgata et see on üks maalima jalakäija- ja rattasõitjasõbraliklemast linnadest?
Asko, kas sul reisil ka skype'i või WhatsApp'i on?
Ise olen parajasti teel rongi ja laevaga põhja norrasse.

Edu reisiga
Lauri