kolmapäev, 3. oktoober 2012

Esmaspäev, 13. august, kolmeteistkümnes päev Jaapanis

Käisime Ueno loomaaias, sest seal on pandad.

Ueno linnaosa asub põhimõtteliselt otse Asakusa kõrval, nii et pidime sõitma vaid mõned peatused. Loomaaed ise oli nagu loomaaed ikka, ega sellest eriti midagi kirjutada ei olegi. Üsna suur oli see küll - veetsime seal praktiliselt terve päeva - aga midagi väga eksootilist peale pandade eriti vist ei olnudki. Viimased olid ka loomaaia kõige populaarsemaks vaatamisväärsuseks, seal pidi isegi natuke aega järjekorras seisma, et neile lähemale pääseda. Aga selleks ajaks, kui meie puuride juurde jõudsime, oli pandadel vist inimestest siiber saanud, nii et nad olid asunud keskendunult imetlema hoopis puuri tagaseina.

Yes, it's a panda.
Muud meeldejäävad asjad olid sipelgasööja, kellel parajasti lõunasöögiaeg oli, mingi volask lind, kes oli kuidagi oma puurist välja pääsenud ja õnnetult teisel pool tara kodu igatses, ning roomajate maja, kus Tiiu veetis vist vähemalt kaks tundi. Tiigreid, gorillasid, kaelkirjakuid ja muid huvitavaid loomi nägime ka.

Pärast käisime veel läbi Uenos asuvalt Ameyoko turult, sest tahtsime näha, milline üks Jaapani turg välja näeb. Nägi välja nagu turg ikka, täidetud kõiksugu mõeldava ja mõeldamatu kraamiga, kuid domineerivad olid erinevad mereannid, maitseained, odav turistinänn ja türklased. Erinevalt enamikest Euroopa linnadest Jaapanis väga palju kebabiurkaid ei kohta, kuid Ameyoko turg oli neid üsna tihedalt täis.

Õhtul vist midagi märkimisväärset enam ei toimunud, sest ma ei mäletagi, mida me pärast Asakusasse naasmist tegime.

Kommentaare ei ole: