laupäev, 18. juuli 2015

17. juuli 2015 - Eurotripi kahekümnes päev

Hökköszime jüba löpuksz madjarite keelest aru saama, kui jõudis kätte aeg selle riigiga hüvasti jätta. Ees ootas kuuetunnine sõit Krakowisse. Kuna GPS ei osanud maa alt välja sõitmise järel veel ähhi ega möhhi öelda, pööras Piiu valele poole ja pidi linnale poolteist tiiru peale sõitma.

Slovakkias tahtsime Zvoleni linnas lõunat süüa, aga pärast mahaistumist jalutas kelner lihtsalt minema, nii et jalutasime ise ka ja ostsime hoopis kõrvalolevast putkast oma viimaste sentide eest dönerit.

Kui kiirteele jõudsime, otsustas parem tagumine ratas, et aitab küll meie seltskonnast, ja läks oma teed. Peatasime auto tee äärde kinni, panime Kristjani kummimadratsi ohukolmnurga asemel keset teed ja jäime puksiiri ootama.

Enamik liiklejaid said meie hädaabi-ohukolmnurgast aru, kuid ühel hetkel jäi mingi auto pool meetrit enne kummimadratsit seisma, ei suutnud ära otsustada, kummalt poolt sellest mööduda, ja sõitis madratsist lihtsalt üle, lohistades seda paarkümmend meetrit edasi.

Puksiir jõudis kohale üllatavalt kiiresti. Polnud päris kindel, kas tegu oli selle puksiiriga, mille meie autoabi kaudu tellisime, või ühe abivalmis kaasliikleja poolt tellituga, kuid kõne autoabisse veenis meid, et võime talle oma kolmerattalise masina usaldada küll.

Erinevalt eelnevatest kogemustest oli autoabi seekord ääretult abivalmis. Puksiirijuht ei osanud küll sõnagi meile arusaadavat keelt, kuid telefoni teel suhtlesime dispetšeriga, kes aitas meid kõigi probleemidega ja pakkus meile abi isegi öömaja leidmisel. Puksiirijuht leidis meile ka töökoja, mis laupäeval avatud on, ja lubas meil kõigil oma autosse ronida (kus - tõsi küll - läks veidi kitsaks).

Meid viidi koos autoga ühte suvalisse Slovakkia linna, mille nime ma ei mäleta. Töökojas lubati auto järgmise päeva jooksul korda teha, nii et otsisime endale internetist odava öömaja ja jalutasime sinna. Motell asus küll töökojale üsna lähedal, kuid teisel pool kiirteed, nii et sinna pidi kõndima üsna pika ringiga. Seda ringi saime teha pärast uuesti, sest pood oli ka valel pool. Ostsime toitu ja Zlaty Bazanti ning jäime järgmist päeva ja auto paranemist ootama.

Kommentaare ei ole: