neljapäev, 9. juuli 2015

8. juuli 2015 - Eurotripi üheteistkümnes päev

Kuna meie seitsmepäevane Sloveenia kiirteepass hakkas läbi saama, kasutasime veel viimast võimalust seda riiki külastada, kuid tegime seda vaid läbisõidu eesmärgil ja võtsime tegelikult ette suuna hoopis Veneetsia poole. Valisime autosõidu, sest paadireis Rovinjist oleks maksnud hingehinda ja poleks olnud märgatavalt kiirem.

Piirivalvur vaatas Alo ilma habemeta passipilti, muigas ja ütles: "Like a woman."

Sloveenias tankisime auto odavat kütust täis ja saime kauba peale kõige põhjalikuma aknapesu, mida ma olen tanklas näinud. See sisaldas putukaeemaldust spetsiaalse vahendiga, aknapesu ja kuivatust, kõik täiesti tasuta.

Planeeritud kolmetunnine sõit venis pikemaks, kui sattusime Itaalia kiirteel ummikusse. Mingi veoauto oli risti tee peal ees, nii et seisime ühe koha peal veidi üle pooleteise tunni, kuni see sealt ära koristati. Tundus, et oli ilma inimohvriteta avarii.

Sattusime olude sunnil jälle McDonald'sisse, sest nälg jõudis enne kätte kui Veneetsia. Sõime parmesaniga ciabattaburgerit.

Veneetsias parkisime auto 29 euro eest kümnendale korrusele. Sealt avanes päris hea vaade.

Linnas oli rõvedalt palav, niiske ja väga palju rahvast. Tekkis selline tunne, nagu oleksin tagasi Tokyos. Kõndisime läbi turistimasside San Marco väljakule ja ostsime tee pealt jäätist. Itaalia jäätis on parim, mida söönud olen.

Mere ääres kastsime jalad vette, et veidi värskendust saada. Neiudel hakkas pilt vaikselt eest ära minema, päris kurnav oli meie ekskursioon. Jõime kõik kaasavõetud vee ära ja ostsime poest kuus pudelit juurde.

Tagasiteeks valisime teise osa Veneetsiast, kus inimesi praktiliselt polnud. Ilm hakkas samuti veidi mõnusamaks minema, sest vaikselt kiskus pilviseks. Istusime ühte nurgatagusesse kohvikusse ja jõime shakeratot. Leidsime üles Veneetsia vangla, mille ees parkisid politseipaadid.

Kui autosse tagasi jõudsime, algas päris kõva vihmasadu ja temperatuur langes koguni 27 kraadini. Seal kohas, kus me minnes ummikus passisime, freesiti parajasti asfalti üles, et koristada ära õli, mille avariisse sattunud rekka oli maha ajanud. Tulemuseks oli mõnus 9-kilomeetrine ummik, õnneks seekord vastassuunas.

Kodus oli temperatuur mõnusalt jahe. Istusime õhtul terrassil ja vaatasime, kuidas mägede taga möllas äike.

Kommentaare ei ole: